Rautalammin sää:

Sivulatauksia yhteensä 238692
Yksittäisiä kävijöitä 37719
Alkaen 30.08.2012

ÄmSee Raatalampi ry

Tervetuloa ÄmSee Raatalampi ry:n kotisivuille. ÄmSee Raatalampi ry on lupsakka, rennon letkee, Savolainen moottoripyöräilyä ja muuta mukavaa puuhaava yhdistys. Tarkoituksena on ajaa aina kun mahdollista moottoripyörällä ja muutenkin pitää mukavia tapahtumia unohtamatta syksystä kevääseen lapsille ja nuorille viikottain pidettävää mopokerhoa. Vaikka olemmekin pääasiassa kieroja Savolaisia, emme katso kieroon mitään moottoripyörämerkkiä... eikä jäsenten asuinpaikkakaan ole niin nöpönuukaa. 

Ajankohtaista

MP20 Messut ja hotelliviikonloppu Tallinnassa 31.-2.2.2020

Julkaistu: 19.08.2019


MP20 Messut+viikonloppu Tallinnassa 31.1.-2.2.2020

Paikkoja rajoitetusti saatavilla, eli 55 nopeinta mahtuu mukaan! 


Ensimmäiseksi. Älä varaa matkaa sitä peruaksesi.. Siitä on meille järjestäjille turhaa vaivaa.. Toiseksi, ole hyvissä ajoin liikenteessä jos haluat todella mukaan.. Tässäpä tämä reissu on nyt teille varattavissa!


Suoritamme tämän tulevan reissun edellisen kerran hyväksi todetulla kaavalla. 
Lähdemme aikaisin perjantai aamuna jolloin messuilla ei ole niin paljon tunkua kuin perinteisesti lauantaina.
Kuljettajana toimii yrityssponsorimme Sisä-Savon Tilataksi 55 paikaisella linja-autolla. 

** Lähtö Rautalammilta klo 5.45 Ravintola Nuapurin takapihalta ** 
** Lähtö Suonenjoelta klo 6.10 Teboilin pihalta **


Menomatkalla pidetään yksi pysähdys Renkomäellä jossa kerkiää ruokailla. Renkomäelle asti linja-autossa hiljaisuus ja medialaitteisto kiinni jolloin mahdollisuus nukkua!
Renkomäen jälkeen rokit soimaan ja jatkamme suoraan messukeskukseen. Ohjelmassa perinteisesti: Moottoripyöriä, mopoja, skoottereita, ajovarusteita, varaosia ja vaikka sun mitä! MP-messuilta löydät perinteisesti seuraavan ajokauden uutuudet, nostalgiset vanhat pyörät, maan tyylikkäimmät rakennetut prätkät ja aimo annoksen vauhdikasta ohjelmaa. 

MENOMATKA VIROON:
- Bussi hakee messukeskukselta siitä mihin jätti klo 15.00. 
- Laivamatka Tallinnaa kohti Megastarilla, lähtöaika klo 16.30.

Menomatkalla kaikille lähtijöille varattu ja reissuhintaan kuuluva Puffet-ruokailu. Laivamatka kestää 2h joka käytetään hyödyksemme ruokailun ja juomailun merkeissä. 
Tallinnaan saapuessa meillä on linja-auto koko ajan mukana. Majapaikkanamme tälläkin kertaa toimii kylpylähotelli Tallink Spa & Confernce.

KOTIMATKA:
- Bussi lähtee su 2.2. tasan klo 9.00 hotellin etuovelta kohti satamaa. 
- Paluumatkalle Star-laiva lähtee klo 10.30. Saapumisaika Helsinkiin 12.30. 

PÄIVÄOHJELMAA TALLINNASSA
La 1.2. klo 11.15 Retkelle lähtö: 
- Linja-auto noutaa lähtijät hotellin oven edestä. Bussikyyti 2€/hlö + museon maksut €?
- Bussimatka n.18,5km/suunta.
- Viron vanhin oluttehdas tarjoaa teille mahdollisuuden tutustua tehtaan historiaan ja nykyaikaiseen tuotantoprosessiin sekä maistaa erilaisia Saku Oluttehtaan tuotteita. 
- Retki tehtaassa kestää noin 1,5 tuntia, kokonaiskesto n.3h. 
- Ryhmän kanssa liikkuu opas, joka opastaa suomeksi.
- Retken päättyessä voi ostaa Saku Oluttehtaan matkamuistoja (oluttuoppeja ja – laseja, T-paitoja, lippalakkeja ym.). 
- Saku panimon rakennuksissa on avattu pubi, jossa voi päivällä nauttia lounasta tai ostaa ruokaa mukaan. 
- Panimoreissun jälkeen muutama tunti luppoaikaa ennen illan ryhmäruokailua 


Lauantai illaksi koko porukalle on varattu ryhmäruokailu joka myös kuuluu matkan hintaan.

KOCHI AIDAD BUFFET MENU LA 1.2.2020 KLO 18:00

PIKKUSUOLAISET:
- Talon suolalohta
- Rapu-tuorejuustowrapeja
- Savulohitahnaa syötävässä lusikassa
- Savusilakkatahnalla täytettyjä kananmunia, taimenen mätiä
- Kochi Aidad -ravintolan savustettua paahtopaistia ja piparjuurta
- Mausteisia kana-kasviswrapeja
- Kinkkurullia ja katajajuustoa
- Savustettuja ankanfileeviipaleita ja paholaisen hilloa
- Hirvenliharuladia ja helmisipulia

SALAATIT:
- Katkarapu-caesarsalaattia
- Tonnikala-pastasalaattia
- Rapealla pekonilla ja purjolla höystettyä perunasalaattia
- Raikasta punajuuri-porkkanasalaattia ja mantelikanaa
- Maustetulla juustolla höystettyä tuoresalaattia

PÄÄRUOAT:
- Uunissa kypsennettyä lohta
- Yrteillä maustettua porsaan sisäfileetä
- Uunikasviksia
- Juustoista uunikanankoipea
- Jogurtti-homejuustokastiketta
- Savunmakuista tomaatti-mustaherukkakastiketta

JÄLKIRUOKA:
- Marja-rahkakakkua

Koko reissun hinta 249€/hlö! 

"Ei jäsenten" hinnat mikäli jää ylimääräistä tilaa bussiin. 299€/hlö

Hinnat sis. Bussikyydit, messulipun, laivakyydit, laivassa puffet-ruokailun menomatkalla, Tallinnassa lauantain puffetruokailu, hotelliyöt, kylpylän vapaan käytön sekä runsaan aamupalan! 

Muistakee ottaa mukaan reilusti motoristihenkee, passi tai virallinen henkilökortti (ajokortti ei kelepoo)!

Maksutiedot:
ÄmSee Raatalampi ry
OP Rautalampi FI80 5389 0720 0442 88 
Viestiin: MP20 ja matkustajien nimet
Eräpäivä reissumaksulle: 15.12.2019
Summa: 249€/hlö

"TULUKEE MUKKAA, EE MÄNE AIKANNO HUKKAA"

Lisätietoa, varaukset ja kyselyt:
Matkanjohtaja Restentti +358443557978 puheenjohtaja@amseeraatalampi.fi
Matkanharhaanjohtaja Jani Tynnyrinen +358407277600 jani.tynnyrinen@gmail.com
 

ÄmSee Raatalampi goes to Saarenmaa part 2

Julkaistu: 01.12.2019

ÄmSee Raatalampi goes to Saarenmaa part II 

Kevään 2020  moottoripyöräreissu on nyt tässä varattavissa!
Mukaan mahtuu 44 nopeinta paikan varaajaa!Kävimme yhdistyksen kanssa kyseisessä kohteessa edellisen kerran 2018 ja kaikki oli kohdillaan ruokia, kylpylää, huoneita ym myöten joten lähdetään käymään uudestaan Saarenmaalla.
Lähtö torstaina 21.5.2020 klo.6.00 Rautalammin paloaseman pihalta. Ajetaan vanhan tutun kaavan mukaan eli Pieksämäen kautta Kangasniemelle ja sieltä Joutsaan ensimmäiselle tankkaus/kahvi/pissitauolle. (138km, n.1h45min)  Pysähdys 30min! Joutsasta ajetaan seuraavalle huoltopaikalle Mätsälän Shellille joka on myös 138km (1h 25min) jossa pidetään myös 30min tauko! Mäntsälästä ajammekin suorinta reittiä satamaan. matkaa n.70km
Satamassa LÄNSITERMINAALI 2, Tyynenmerenkatu 14 täytyy olla tuntia ennen laivan lähtöä.

(muista ottaa mukaan ainakin passi, vihreä kortti ja tulostettu rekisteriote ja vapaaehtoinen matkavakuutus). Star-laiva lähtee länsisatamasta torstaina 21.5. klo 13:30 kohti Tallinnaa ja lauttamatka kestää 2h. (jokainen hoitaa omat ruokailunsa)
Ketkä eivät lähde Rautalammilta ryhmän mukana vaan tulevat suoraan satamaan niin huolehtikaa että olette check-inin edessä olevalla aluella klo 12.00. Matkanjohtaja hakee kerralla kaikkien maihinnousukortit ja jakaa ne paikallaolijoille.  
Tallinnassa olemme perillä 15.30 josta alkaa matka kohti Virtsua josta on n.puolen tunnin lautta (aikataulut) matka Saarenmaalle ja sieltä noin 75km:n matka hotelliimme Grand Rose Spa Hoteliin Arvioitu saapumisaika on siinä n. klo 20.00-20.30. Menomatkalla suunniteltu lautta lähtee 18:10. 

Paluumatka MegaStar laivalla sunnuntaina 24.5. Tallinnasta Helsinkiin laiva lähtee myös klo 13:30 eli Helsingissä ollaan 15.30 ja kotimatka alkaa.
Kuvia hotellista ja spa osastosta:

Grand Rose Spa Hotel lounge


Kuvia Deluxe ja standard-huoneista:


Spa-osastoa ja saunoja

Spa- ja saunakeskus sijaitsee Grand Rose SPA Hotellin pohjakerroksessa (0-kerros).
Avoinna joka päivä klo 8:00 – 22:00. Hotellin vieraille saunakeskus on ilmainen.
Spa- ja saunakeskuksessa on aulabaari, jossa on mahdollista nauttia erilaisia virvokkeita, virkistäviä cocktaileja ja välipaloja spa-nautintojen ohella.. SPA MENU

Aivan Saarenmaan länsikärjessä olevassa Vilsandin kansallispuistossa sijaitsee vuonna 1809 valmistunut majakka. Majakka on 37 metrin korkuinen, ja se näkyy 18 merimailin päähän. Majakkaan voi käydä ympäri vuoden tutustumassa ilman pääsymaksuja milloin tahansa.Kuressaaren keskustassa on parikin hienoa kirkkoa, joista Pyhän Nikolain ortodoksikirkko (Lossi 8) on hyvä vierailukohde, kun kulkee sataman ja keskustan väliä. Se rakennettiin Katariina Suuren käskystä, ja tämä myöhäisklassinen kirkko valmistui vuonna 1790. Kirkon sisällä voi käydä ma-pe klo 10-16, la klo 16-19 ja su klo 9.30-13.


Kaupunginpuiston kohokohta on vallihautojen ympäröimä Piispanlinna. Se on kaunis suuri kompleksi, jossa toimii Saarenmaan museo ja jossa on paljon muutakin nähtävää.
Linna sai alkunsa 1200-luvulla, se rakennettiin valmiiksi 1300-luvulla ja entisöitiin 1900-luvun alussa ritarikunnan asuinhuoneistoksi. Linnake rakennettiin hallinnoimaan aluetta ja antamaan turvapaikka suurelle ihmismäärälle esimerkiksi sodan aikana. Linnan suosituimpia osia on Saarenmaan museo, jossa on muutama eri aikakausien historiaa valottava kiinteä näyttely. Uusin osa on vuosien 1950-1994 aikaa esittelevä osio, ja melko uusi on myös vuosien 1939-1949 ajasta kertova näyttely. Lisäksi museossa on luonto-osa, joka kertoo saaren ominaisuuksista, luonnosta ja eläimistä. Museo on avoinna ma-su klo 10-19Kuressaarea sijaitsee noin 7 500 vuotta sitten pudonneiden meteoriitin kappaleiden synnyttämiä kraattereita. Meteoriitin on arvioitu menneen palasiksi 5-10 kilometrin korkeudessa. Palaset tekivät 9 kraatteria, joista suurin on 110 metriä leveä ja 22 metriä syvä. Tämä kraatteri on maailman muiden kraattereiden joukossa kahdeksanneksi suurin, ja kysymyksessä onkin Viron harvinaisin luonnonnähtävyys.


Standard-huoneita on varattavissa 14kpl

Standardihuoneet sijaitsevat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Osa huoneista on hotellin historiallisessa osassa ja niissä on kodikkaat kattoikkunat.
Huoneita on yhdellä isolla sängyllä (DBL) ja kahdella erillisellä vuoteella (Twin), lisäksi on lisävuodemahdolisuus.
huone sis. WC, suihku, LCD-televisio, kaapelikanavat jääkaappi wifi/langaton internet hiustenkuivain aamutakitDelux-huoneita on varattavissa 8kpl 

Hotellissa on 10 Rose Delux -huonetta, jotka on nimetty ruusulajikkeiden mukaan. DeLux -huoneet sijaitsevat hotellin kolmennessa kerroksessa.
huone sis. WC, avara kylpyhuone tai suihku, LCD-televisio, kaapelikanavat, jääkaappi, wifi/langaton internet, hiustenkuivain, aamutakit sekä spa-sandaalit lisäksi Delux-huoneilla on avara parveke.Reissun kustannukset:

- Standard huoneessa yöpyminen 240€/hlö
- Superior huoneessa yöpyminen 295€/hlö
lisäksi tulee moottoripyörästä veloitus eli
- Moottoripyörä 50€ meno-paluu 


Hinta sis. menopaluu laivamatkan star-luokan paikoin, kolme yötä neljän tähden hotellissa, aamupalat joka aamulle, SPA:n vapaan käytön sekä aikaisemmin mainitut systeemit hotellihuoneissa sekä loistavaa matkaseuraa! 

Moottoripyörille on varattu paikat hotellin vieressä olevasta Ajamaja-talon parkkihallista. Parkkihalli on vartioitu ja ilmainen Grand Rose Spa-hotellin asiakkaille. Parkkikortit saadaan hotellin respasta.


Ruokapaikkoja Saarenmaalla, Kuresaaressa:
- Pritsumaja Grill & Bar
- Ristorante La Perla
- Kodulinna Lokaal
- Kuresaare Kuursaal
- Saarenmaan mylly eli Saaremaa Veski

- Sää: Estonian weather service: Saarenmaa

Maksutiedot:
ÄmSee Raatalampi ry
OP Rautalampi FI80 5389 0720 0442 88 
Viite: 2 67380
Eräpäivä reissumaksulle: 15.4.2020 

Matkalle ilmoittautuessasi ilmoita samalla koko nimesi, syntymäaikasi ja moottoripyörän rekisterinumero.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Restentti 044-3557978 puheenjohtaja@amseeraatalampi.fi